Berberis Cosmopolitan


Prima apariție a cocktailului Cosmopolitan datează anului 1934 în cartea „Pioneers of Mixing at Elite Bars”
Rețeta de atunci absolut nu corespunde rețetei clasice din zilele noastre.

Fiind un cocktail contemporan și având o mega popularitate există minim 5 barmani foarte renumiți care pledează pentru dreptul de autor a acestui cocktail.
De la unul la altul rețetele variază însă nu putem spune cu siguranță cine este creatorul.


Omul care i-a adus faima cocktailului Cosmopolitan este legendarul Dale „King Cocktail” DeGroff care a pregătit acest cocktail pentru Madonna în barul „Rainbow Room” din New York. Astfel poza cu Madonna care servește cocktailul Cosmopolitan ajunge pe coperta revistei „New York Magazine” dupa care toată lumea este cucerită de această băutură.
Din multe surse sigure cunoaștem precum oamenii veneau în baruri și necunoscând denumirea de Cosmopolitan, comandau cocktail „ca la Madonna”.

Apogeul popularității cocktailului Cosmopolitan îl atinge în legendarul serial „Sex and the City”. Nu vom cunoaște niciodată dacă Cosmopolitan a devenit faimos datorită serialului sau serialul a devenit faimos datorită cocktailul-ului Cosmopolitan, dar, cu siguranță, putem spune că unul fără altul nu mai pot exista.

Scrie-mi personal unde îți e mai comod:

Cu cea mai mare plăcere îți voi povesti ce și cum fac și îți voi asculta preferințele pentru a-ți crea un set personalizat.