Espresso Martini

🍸ESPRESSO MARTINI
Cocktail-ul a apărut în anul 1984 in Fred’s Bar, Londra. Autorul acestui cocktail este regretatul Richard Arthur Bradsell, cunoscut la fel ca Dick Bradsell și care este numit Patriarhul lumii contemporane a cocktail-urilor și persoana care a stat la temelia renașterii culturii moderne a cocktail-urilor, cunoscută sub termenul de ,,Cocktails Renaissance”

🍸Espresso Martini
Dick Bradsell ne-a dezvăluit că in anul 1948 că precum în barul în care lucra a venit o domnișoară cunoscută ca un model. ( Dick nu ne-a dezvăluit numele) și a cerut un cocktail care sa o trezească iar apoi sa o uimească cu efectul său.《wake her up, and f##k her up》
În acea perioadă în Anglia erau foarte populare cocktail-urile pe vodcă, Dick ia pregătit un cocktail cu vodcă,o porție de cafea proaspăt pregătită,lichior de cafea și sirop de zahăr.

Cocktail-ul iar fi plăcut enorm de mult domnișoarei cum și lui Dick iar mai apoi a devenit extrem de solicitat și popular.
Un caz atât de simplu a dat naștere unuia din cele mai populare cocktail-uri a secolului XX.

Cu tot respectul față de Dick și de creația sa, noi am creat o variantă a acestui cocktail și l-am îmbuteliat ca fiecare din voi să-l poată savura oricând și oriunde!

Dar mai întâi de toate cred ca sunt obligat sa dau și rețeta clasica, așa cum pregătea marele Dick Bradsell.
Vodka-50 ml
Lichior de cafea (Kahkua)-10 ml
Lichior de cafea (Tia Maria)-10 ml
Espresso o porție proaspăt pregătită-30 ml
Sirop de zahăr 2:1(zahar:apă)-10 ml

Iar acum va prezentăm rețeta noastră. Nu merge vorba care din ele este mai bună ci doar de faptul ca noi ne-am dorit o modificare și avem o altă viziune a acestui cocktail.
Espresso Martini by Comac Mixed Drinks
Vodka Finlandia Cranberry-30 ml
Vodka Finlandia Classic infuzată pe boabe de cacao-20 ml
Lichior de cafea Giffard -25 ml
Cafea cold brew* sort Liberica*-30 ml
Sirop Macadamia -10 ml
Notă:
Cold Brew *-metodă de pregătire/infuzarea a cafelei la rece, se face cu scopul de a reduce acizi și sărurile.
Liberica-sort de cafea cu cel mai mic conținut de cofeină dar cu o aromă bogată.

Scrie-mi personal unde îți e mai comod:

Cu cea mai mare plăcere îți voi povesti ce și cum fac și îți voi asculta preferințele pentru a-ți crea un set personalizat.